9 позиции на Русия ударили за денонощие украинските сили!

0
35
768x4321 8
Източник : Нюз.бг

Силите за отбрана на Украйна в събота са нанесли удари по девет позиции на вражески сили. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в свое оперативно съобщение, публикувано във „Фейсбук“ и цитирано от „Укринформ“.

По данни на Генералния щаб към 18 ч. противникът не е преустановил обстрела на цивилни обекти.

Руснаците насочват усилията си към сдържане на действията на силите за отбрана, както и провеждане на настъпателни действия в определени направления.

Противникът също така се опитва да попълни загубите в личен състав, оръжие, боеприпаси, военна техника и гориво. Руснаците продължават прегрупирането на войските с цел укрепване на части и подразделения в района на Лиман, Авдиевка и Новопавливка.

През изминалото денонощие врагът е нанесъл два ракетни удара по цивилни обекти в град Днипро, четири РСЗО удара по позиции на украинските войски и населени места.

Според Генералния щаб обучението на новопристигналите мобилизирани военнослужещи от руската армия продължава, включително и във временно окупираната територия на Украйна.

„В село Новопетриковка, район Велика Новосилка на Донецка област, беше регистрирано, че мобилизираните окупатори са имали тактически учения и учения с огнестрелно оръжие.
В същото време, в периода от 22 до 23 ноември на текущата година, всички цивилни къщи в Старомлиновка селото са заселени от мобилизирани нашественици“, се казва в съобщението.

Според наличната информация, във временно окупирания град Джанкой в ​​Крим нашествениците са създали стрелбище на територията на Калиновския регионален ландшафтен парк.

По украински данни, въоръжените сили на Украйна са ликвидирали около 86 710 руски окупанти от 24 февруари до 26 ноември.

По украински данни, въоръжените сили на Украйна са ликвидирали около 86 710 руски окупанти от 24 февруари до 26 ноември.