Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?!

0
698
komunisti
Източник вестник Ретро

И ще ви кажа защо. Защото така нареченият социализъм беше фалирал в СССР, което се знаеше по цял свят, но не и у нас, където се криеше дори, че човек е стъпил на Луната
Има едни хора, които с умиление си спомнят за времето на бай Тошовия социализъм. Как ходели на курорт, строили си къщи, вили и прочее. Особено се старае един читател от Варна, като ни описва за пореден път прелестите на тоталитаризма.
Ами като беше толкова хубав, защо си го свалихте сами бе другарки и другари?! Това не го направиха някакви си смотани дисиденти, а самите членове на Политбюро на БКП! И ще ви кажа защо. Защото така нареченият социализъм беше фалирал в СССР, което се знаеше по цял свят, но не и у нас, където се криеше дори, че човек е стъпил на Луната!
Впрочем някои отговорни другари, отлично знаеха и вече работеха за преустройството си, но без гласност! За висшата номенклатура идеологията стана пречка да се развихри според възможностите си и най-важното – пречеше свободно да се предава в наследство награбеното.  И от развития социализъм се роди днешния неразвит капитализъм….Начело с познатите ни строители на Светлото бъдеще и техните наследници.

sots tapotia
Опашките снимка:прехода .бг

Потвърди се някогашния афоризъм, че комунизмът е най-дългия път към капитализъм. Само, че у нас в уродливата му мафиотска форма с червени милионери и беден народ.  Напразно се е загрижил другарят Иван Димов от Варна, че като се критикува светлото минало, медиите заблуждават младото поколение. Днес то се интересува главно от настоящето си, а ако поиска да научи истината за тогавашната епоха, може да прочете доклада на Петър Младенов от декември 1989г. Той е пример за откровеност и прозрачност, каквито днес искат много хора по площадите…..


ADS