В Любляна България завърши 1:1 със Словения!

0
208
orig[1]
Дир. бг

България продължи серията без загуба под ръководството на Илиан Илиев.

След като преди 4 дни „лъвовете“ завършиха 0:0 с участника на Евро 2024 Румъния, сега не се дадоха на още един от тимовете, които ще гледаме по стадионите в Германия. В Любляна България завърши 1:1 със Словения, който само след дни ще играе на Европейското срещу Сърбия, Англия и Дания.

На стадион „Стожице“ родните национали откриха резултата още в четвъртата минута, когато точен от дузпа бе капитанът Кирил Десподов, но десет по-късно Андраж Шпорар възстанови паритета.

Играчите на Илиан Илиев стояха много равностойно на своя съперник и създадоха още няколко добри ситуации, от които можеше да стигнат до втори гол. Спецът пък продължава да няма загуба начело на България – 5 равенства и една победа. Това дава надежда за силно представяне в Лига на нациите, където България стартира през септември с мачове срещу Беларус, Северна Ирландия и Люксембург.

Още в четвъртата минута Кирил Десподов успя да си изработи дузпа, след като беше спънат в наказателното поле на Словения. Капитанът сам застана зад топката и с прецизен удар я прати в мрежата – 1:0 за „лъвовете“ в Любляна.

Веднага след гола домакините реагираха светкавично и упражниха сериозен натиск.

Авансът на България продължи само 10 минути. Андраж Шпорар бе оставен непокрит в наказателното ни поле при центриране и с глава прати топката във вратата на Светослав Вуцов – 1:1.

В следващите минути словенците продължиха да са по-активният отбор на терена, а играчите на Илиан Илиев разчитаха на контраатаки.


ADS