Много са ми интересни хора антиваксъри, конспиратори, евроскептици, фенове на възраждане, откровени комунисти и прочие изгубени във времето !

0
454
7TgcLUyL3ZHgA9qVp2dBbI3uiIC1
Наздарове!

Много са ми интересни хора антиваксъри, конспиратори, евроскептици, фенове на възраждане, откровени комунисти и прочие изгубени във времето и пространството люде, които се жалват от нашата нелюбезност и понякога открита грубост.
Ми не може 30 години да тъпчем на едно място заради такива като вас и да очаквате да сме любезни и възпитани. Били сме, но вече не, омръзна ни от уатабаутизъм, конспиративни „доводи“, демагогия и откровени глупости. И докато въпросът опираше само до развитието на държавата и материалното благополучие на България търпяхме, но от няколко години въпросът си е на направо на живот и смърт.
Как очаквате любезност като сме загубили близки от ковид? Какво изобщо значи да умреш в 21 век от вирус срещу който има ваксина?????? С някакви пещерни хора ли си имаме работа????
Как да сме любезни като хиляди млади хора умират в една безсмислена, необоснована и никому ненужна война, с неясна цел? И демагози като вас ни обясняват, че нямало такава държава Украйна, измислена била, а в същото време според тях трябва да има ДНР и ЛНР????
Как се търпи такава тъпотия, м? Ето, любезно ви казвам, че ако не доставим максимум оръжие на Украйна за да победи агресора ще удължим войната с години и ще загинат още много хора. Правилно четете, не предоставянето на оръжие удължава войната, а е точно обратното.
Ако Украйна имаше нужното въоръжение, тази война изобщо нямаше да започне, точно както никой не започва война с Франция или Германия, или Испания и т.н. и т.н., че и с Русия ако щете.
Колко трябва да му е бъгав мозъка на човек за да нападне с 200 000 армия, в пълно бойно оборудване, с танкове, пехота, авиация и военен флот съседната държава и да ти обяснява, че се защитава??????
При това близо месец лъжеше, че нямал да напада никого, ами си правил учение???? Гледате ни в очите и ни правите на глупаци, та чак очаквате и любезност. Русия признава Украйна като суверенна държава. Русия също така става и гарант за териториалната цялост на Украйна когато разоръжават украинската държава. Това е положението.
Защо продължавате да извъртате, да шикалкавите, да врякате в хор и да се тръшкате в обяснения какви били украинците, какво било и що било преди 50, 100 или не знам колко години? Това, което прави Русия е открита агресия, с измислен повод, базиран на лъжливи твърдения и скалъпени обвинения. Няма грамотен човек в света, който да определи Зеленски като фашист.
Избраният със 70% от гласоподавателите, на демократични избори президент няма как да е „режим, превзел властта с преврат“. Със същия успех някой може да реши, че и Радев е превзел властта с преврат, що не. Не свалихме ли от власт Жан Виденов с протести? Преврат ли беше това според вас или волята на суверена?
Не знам защо изобщо пиша тия неща посред нощ, като знам, че няма абсолютно никакъв смисъл. Може би заради малкото останали русофили, които поради някакви техни лични качества все още уважавам, но все по-трудно издържам напоследък. И накрая ще кажа само, че постовете във фейсбук не са източник на знания.
Ако някой ви каже, че знае всичко е лъжец. Дори не всичко, а много. Нашето ниво на знание е нищожно. С две думи, повечето хора в социалната мрежа не сме специалисти , за да се разпореждаме с лека ръка с чуждия живот, но поне можем да бъдем хора когато пред очите ни се разиграва такава колосална трагедия. Няма как да симпатизирам на този, който я е причинил, защо го правите вие, това не знам….!
                                                                                              Ива Касабова Фейсбук!

ADS