Саудитска Арабия шокира Аржентина! 2 : 1!

0
430
768x4321 13
Източник : Дир.бг

Саудитска Арабия шокира Аржентина и победи водения от Лионел Меси отбор с 2:1 в първи мач от група „C“ на Световното първенство.

По нищо не изглеждаше, че двубоят ще се развие по такъв начин, след като още в 8-ата минута Меси изведе „гаучосите“ напред с гол от дузпа. Ал Шехри и Ал Даусари обаче попариха аржентиците само за 5 минути в началото на втората част и хвърлиха първата голяма бомба на Мондиал 2022.

Аржентина - Саудитска Арабия 1:2 (Развой на срещата по минути)

Двубоят започна вихрено и още в началните минути Аржентина натика своя опонент в неговата половина. Лео Меси получи възможност да обстрелва арабската врата още във втората минута, но стражът на Саудитска Арабия успя да спаси.

Така се стигна до 8-ата минута, когато съдията беше извикан да разгледа с ВАР събаряне на Мартинес в наказателното поле. След като преразгледа ситуацията реферът посочи бялата точка, а Меси хладнокръвно прати в долния ляв ъгъл на вратата.

Снимка 596055

Източник: GettyImages

В 22-ата минута Меси ликуваше за втори път, но голът му беше отменен заради засада. До края на първата част „гаучосите“ бяха пълни господари на терена, но още две попадения на Лаутаро Мартинес бяха отменени, след като се оказа, че нападателят на Аржентина се е намирал в засада.

Какво се случи обаче в началото на втората част? За по-малко от 10 минути Саудитска Арабия успя да обърне резултата в своя полза. Първо в 48-ата минута Ал Шехри отбеляза хубав гол с левия крак, а само 5 минути по-късно студен душ поля аржентинците след фамозно изпълнение на Ал Даусари, който със страхотен шут от границата на наказателното поле остави вратаря на аржентинците безпощен.

Снимка 596071

Източник: GettyImages

До края на мача „гаучосите“ успяха да окажат натиск, но храбрият арабски отбор се бранеше отлично и не допускаше лесно опасности пред вратата си.

В добавено време Меси нахлу в наказателното поле на арабите и имаше златна възможност, но реши да финтира, забави се и защитник изрита топката пред него. Аржентинците продължиха да центрират в полето на „соколите“ цели 14 минути след редовните 90, но и това не спаси „гаучосите“ от огромния срам.

Снимка 596082

Източник: GettyImages

По-късно днес е вторият мач от група „C“ между отборите на Полша и Мексико.


ADS