Такева : След коледната ваканция умираха по 6 учители седмично, нужно е онлайн обучение за гимназиите!

0
554
905c370bcf57c3dfe06793781c2805641
Източник : Евроком

Учителите капнаха – по 50% от педагогическите колективи, особено в гимназиален етап, са болни или са под карантина. От останалите ги заместват, но вече не стигат, а няма откъде да намериш свободни учители за заместване!

Днес, утре министърът трябва да издаде заповед, за да може гимназиалният етап да мине в онлайн обучение поне до края на първия срок и след това да има една малка ваканция от 4 дни, за да може и учениците, и учителите да си починат. Това обяви пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Аз говорих с министъра в петък, той ми обеща да каже по БНТ в събота какви са му намеренията, тогава аз се обърнах към двамата директори – Стаматов и Александров, да задвижат нещата, допълни Такева.

Всяка седмица по 6 учители умираха от ковид след коледната ваканция. Нямате представа колко е тежко положението, допълни тя.

Капитан : Важно е, като виждаш мотиката да вземеш мерки да я заобиколиш, а не когато я настъпиш да търсиш мазила за синините по челото си!  Да не говорим, че нито един контактен на болен учител не е излязъл в карантина, защото трябва да затворят училището!


ADS