Слави Трифонов: Няма да свием Байраците!

0
821
трифонов
снимка:славишоу Източник : Блиц.бг

яма да свием байраците, защото повече не може така. Това каза Слави Трифонов в нов коментар на последните новини от Пловдив около убийството на крадеца Жоро Плъха и задържането на убиеца му – лекаря д-р Иван Димитров. Преди дни шоуменът даде пълната си подкрепа за арестувания медик.
По-рано днес Димитров бе освободен срещу подписка от ареста, но прокуратурата обяви, че той е извършил престъпление. Оказа се, че лекарят е убил крадеца извън къщата, че в нея не са били жената и детето му и че се е опитал да прикрие следите си.                                                                                                                                  Само преди 1 месец 46-годишна жена от Дупница беше приета в софийска болница с множество травми, прободни рани и с опасност за живота. Тази жена беше нападната в дома си от 15-годишен младеж при опит за грабеж. В съда този младеж заявил: „Обещавам, че повече няма да правя такива неща“, припомни Слави в профила си във Facebook.
Водещият си спомни и момиче с плакат: „Аз убих Жоро Плъха“ от протестите в подкрепа на д-р Димитров.
„Това момиче можеше да държи и транспарант с надпис: „Аз съм жената от Дупница“. Всъщност всички, които излязоха да подкрепят д-р Иван Димитров се поставиха на мястото на онзи д-р Димитров, който защитава себе си, собствения си дом и семейството си. А много е вероятно някои от протестиращите в действителност да са били на мястото на онзи д-р Димитров, който защитава себе си, собствения си дом и семейството си“, пише още Слави.
Според него с протестите си хората от последните дни са изкрещяли в лицето на държавата, че имат много сериозен проблем.
„Проблемът e огромното усещане у хората за липсата на справедливост и за липсата на правова държава. След развитието на случая в Пловдив, някои ще очакват „да се свият байряците“, но се съмнявам да се случи това, защото е ясно – Повече Не Mо-же Tа-ка!“, пише Трифонов.
Той е убеден, че най-после ще бъде отвоювана промяната на системата, която да застави държавата да влезе в ролята си.
„Защото утре крадец-рецидивист с неясни намерения може да не е в дома на д-р Димитров, може да не е и в дома на жената от Дупница. Може да е в нашия дом. И обещанията на престъпниците, че повече няма да правят такива неща, няма да помогнат“, завършва той.  Капитан: Или слугите на народа, ще го послушат, или народа, ще си избере нови слуги!


ADS