Скандал при патриотите! ВМРО и Атака „скочиха“ срещу Валери Симеонов!

0
1576
тримата
Източник : Фрогнюз

Парламентарната група на Обединените патриоти скочи срещу своя вицепремиер Валери Симеонов заради изказването му по адрес на руския патриарх. В интервюто по държавната телевизия Валери Симеонов нарече патриарх Кирил второразрядно съветско ченге и цигарения митрополит на Русия, който имал частен самолет и носил часовник за 30 хил. долара.
Парламентарната група на ОП се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света, се посочва в изявлението на групата, чийто председател е Волен Сидеров. Смятаме, че е недопустим подобен език към Негово светейшество, патриарха на Руската православна църква – Кирил, който беше приет официално от премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи заедно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 г. от Освобождението на Българско робство, се посочва в прессъобщението на Сидеров.
Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция Обединени патриоти в българското правителство, да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди, завършва изказването на групата, разпространено от „Атака“.
Минути след раздадената официална позиция на групата се оказа, че отново ОП се тресе от интрига, защото това не било решение на цялата патриотична коалиция, а само на „Атака“ и ВМРО. Депутатите на самия Валери Симеонов не са участвали в гласуването, стана ясно от думите на Валентин Касабов. Така се разбра, че разграничението от изказването на лидера на НФСБ е само от хората на Волен Сидеров и на Каракачанов, съобщиха от Канал3.
Капитан: Това е началото на края!



ADS