Радев каза А, да каже и Б!

0
859
първите
снимка:фрогнюз

Президентът Румен Радев направи запомнящо се изказване вчера. Като реакция на намеците на премиера Бойко Борисов, че президентската администрация има връзки с Делян Пеевски, днес Радев зададе поредица от въпроси.

Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи премиерът с г-н Пеевски?

Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски?

 Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски.

Действително остри въпроси, особено когато идват от устата на държавния глава. Отговор на тях трябва да бъде даден при всяко положение.

Когато президентът е казал А, обаче трябва да каже и Б. За да задава такива въпроси, най-вероятно знае и отговорите им.

Има ли Румен Радев данни за срещи между премиерът Бойко Борисов и Делян Пеевски? След като очевидно има – нека ги представи пред обществеността.

Има ли Румен Радев информация за бизнес интереси между Бойко Борисов и Делян Пеевски? След като очевидно има – нека ги представи пред обществеността.

Има ли Румен Радев информация за разпределение на обществени поръчки в интерес на Делян Пеевски? След като очевидно има – нека ги представи пред обществеността.

Това ще е наистина отговорната позиция от президента. В противен случай излиза, че висши държавници се ритат по кокалчетата, но в крайна сметка не желаят да си навредят наистина, макар и да имат възможност да го направят. Къде тогава остава общественият интерес, пита фрогнюз, ама и ние се интересуваме.

 


ADS