Почна се! Теменужка Петкова хвърли оставка. Причината – продажбата на ЧЕЗ!

0
1721
петкова

Енергийният министър Теменужна Петкова обяви, че подава оставка.
Причината – съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието ѝ да изчисти името си.
„Разговарях с премиера и това, което смятат, че трябва да се направи при тази ситуация, достойната постъпка е, човек да си подаде оставката. Аз разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка при него и той ще реши какво да прави“, заяви тя.
Теменужка Петкова е министър на енергетиката на България в кабинета „Борисов II“ от 7 ноември 2014-та до 27 януари 2017 г. и отново – от 4 май 2017 г. – в правителството „Борисов III“.
Тя завършва магистратура в специалността „Счетоводство и контрол“ в УНСС.
Преминава обучения в областта на „Вътрешния одит в публичния сектор“ в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на „Държавната финансова инспекция“ в Министерството на финансите на Португалия.
От 1992 г. до 2000 г. заема длъжностите финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление „Държавен финансов контрол“.
След това работи в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел, съобщава Днес.бг.
Заема длъжността заместник министър на финансите в кабинета „Близнашки“ (2014 г.). Ресорът ѝ включва дирекциите „Данъчна политика“ и „Вътрешен контрол“ в Министерството на финансите, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“, Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта.


ADS