Най-голямата лъжа в човешката история – кацането на луната. Част 2 

0
1512
менте
А леле майкооо

Уважаеми читатели всяка неделя сме с теориите на Професор Звездев за голямата измама. Миналата неделя бе първа част в  раздел Общество. Сега ви  предлагаме втората. Приятно четене и анализиране.
В разгара на студената война надпреварата между САЩ и СССР е на всички фронтове. Овладяването на космоса се превръща в цел и на двете супер сили за доказване коя е по-велика. През 1959 руснаците изпращат първия апарат, който достига луната (без хора на борда). През Април 1961 Гагарин е първият човек в открития космос. Американците изостават значително в постиженията си и за тях няма друга алтернатива освен да стъпят на Луната, за да минат пред СССР. Поставената задача от Кенеди е точна и ясна и тя е да се кацне на Луната. И понеже това е невъзможно дори и с днешните технологии, се е наложило да се прибегне до услугите на Холивуд и да се пресъздаде лунната повърхност на някоя снимачна площадка. Най-вероятно в забранената зона 51 в пустинята Невада на 140 километра северно от Лас Вегас. 
При такава грандиозна измама, която остава без аналог в цялата човешка история, се чудя от къде да започна. Но да разгледаме някои снимки от така наречените мисии до Луната. Първо – малко предистория за това как според официалната версия е било заснето всичко. Астронавтите са носили със себе си апарати Хаселбад (Hasselblad 500), които са били закрепени на гърдите на астронавтите (предната част на скафандрите). Официално от NASA обявяват, че на всички мисии до Луната не са имали прожектори или каквито и да е други източници на светлина. Задължително е да се споменат тези факти преди да разгледаме част от снимките от луната и малко по-късно  ще обясня защо. холивуд
NASA могат да наемат филмово студио, да използват пустинята Невада за декор, да заснемат колкото си искат снимки и да кажат, че това е снимано на Луната. Даже има предположения, че за бъдещата си мисия до Марс от NASA ще използват канадската пустош за декор. Но това, което е непосилно за тях е да нагласят на всички фотоси разположението на  звездите на хоризонта. Позицията на звездите е ясна и ако просто плъзнат някакви звезди на небето на фотосите веднага ще се намерят астрономи, които ще хванат измамата. А да си играят да подреждат звездите на всяка снимка би им отнело цяла вечност. И NASA са избрали най-лесната опция, като просто са решили да ги премахнат. На всички снимки до една от всички мисии до Луната липсват каквито и да е звезди, дори и най-ярките. На Луната няма атмосфера, няма облаци и би трябвало да се виждат многобройни звезди, както в ясна нощ на Земята, но уви, няма такива! 
Да се  върнем обратно на закрепените камери на гърдите на астронавтите. снимка1 Пробвайте с ваш телефон или апарат да направите няколко пробни снимки, като държите апарата на нивото на гърдите си, без да имате възможност да фокусирате или да виждате какво точно снимате, после направете и малко нормални  снимки на същите предмети или пейзаж и ги сравнете. Не е нужно да си професионален фотограф, за да разбереш, че при такива снимки нивото на хоризонта би било различно, част от снимките биха били размазани или обектите, които искате да снимате ще са от части изрязани или не добре уловени. Е, такова нещо при снимките от Луната няма. Всичко е перфектно, на фокус и въобще все едно снимано от професионалист в студио… В същност точно това е станало в действителност. 
Сега да разгледаме и някои конкретни снимки и да напомня отново официалното становище на NASA, че прожектори или каквито и да било други източници на светлина не е имало. Единственият източник на светлина е било Слънцето. На тази снимка  снимка2 Слънцето е зад лунния модул както се вижда от сянката, която пада върху астронавта, но нали за публиката трябва да се покаже ясно и точно всичко е на фокус и астронавта е на фокус и се вижда много ясно, а не е потънал в дълбоката сянка?

На тази снимка от друг ъгъл  отново Слънцето се пада от другата страна на лунния модул и отново би следвало всичко да е тъмно от тази страна, но – о, чудо! – всичко е светло, ясно, на фокус и дори надписът Съединени Щати (United States) се чете перфектно. снимка3Снимките от този тип са много, само щрихирам различните грешки допуснати от NASA при осъществяването на филмовата си продукция „Кацане на Луната“. 
Ще завършим епизода с 1 бонус снимка. На нея се вижда перфектно изписана английската буква С върху един от „лунните“ камъни.  Някой сценичен работник, редил декора не е сложил камъка с буквата надолу, а на снимачната площадка са били или много изморени или немарливи и не са видели че сами си заснемат доказателствата, но на Земята. снимка4
След всичко изброено, отново апелирам да не вярвате на NASA, на американците, на всичко видяно по телевизията и въобще на никой. Анализирайте, задавайте въпроси и търсете истината!
До другата неделя – продължаваме.

Професор Звездев


ADS