Много лицемерно, госпожо Манолова!

0
1262
мая
снимка:нюз.бг

Битовата престъпност наистина е чудовищна. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по повод случая в Пловдив, при който лекар застреля циганин, нахлул в дома му.

Гневът и протестите на хората са напълно разбираеми, не само при този случай в Пловдив. Този инцидент не е прецедент, заяви Мая Манолова.

По думите ѝ има разлика в това някой да влезе противозаконно в дома ти, или  да те нападне в дома ти. „Не искам предварително да коментирам законодателни предложения. Проблем е противоречивата съдебна практика“, каза Манолова. Госпожа Манолова, която досега винаги е била на страната на гражданите, каквато е и презумпцията на нейната длъжност – този път май не е така. Какво значи „Разлика да влезе противозаконно в дома ти или да те нападне? Имало ли е случай някой да влезе противозаконно в дома ти, за да те черпи с кафе? Госпожо Манолова, спечелихте доверието на народа, ама то лесно се губи. А що се отнася до „Слугите на народа“ в парламента, би трябвала да са наясно, че или ще променят закона изцяло в полза на хората, или Народът ще поиска нови „слуги“!

Капитан!


ADS