Кацали ли сме на луната?

0
1222
юеса
Ю Ес Ей

Уважаеми читатели, обещахме ви тази поредица всяка неделя-това е част първа.    В разгара на студената война надпреварата между САЩ и СССР е на всички фронтове. Овладяването на космоса се превръща в цел и на двете супер сили за доказване коя е по-велика? През 1959 руснаците изпращат първия апарат, който достига луната(без хора на борда). През Април 1961 Гагарин е първият човек в открития космос.Американците изостават значително в постиженията си и за тях няма друга алтернатива освен да стъпят на луната, за да минат пред СССР. Поставената задача от Кенеди е точна и ясна и тя е да се кацне на луната. И понеже това е невъзможно дори и с днешните технологии се е наложило да се прибегне до услугите на Холивуд и да се пресъздаде лунната повърхност на някоя снимачна площадка. Най-вероятно в забранената зона 51 в пустинята Невада 140 километра северно от Лас Вегас.И до днес не е официално оповестено за какво се използва тази зона.

менте
А леле майкооо


И така американците „кацат“ на луната за пръв път през Юли 1969. Аполо 11 се счита според официалната теория за първият пилотиран от хора космически апарат, който достига луната, приземява астронавтите и после ги връща обратно на земята. И сега да навържем пак нещата. През 1961 изпращаме за пръв път човек в околоземна орбита и забележете само 8 години по-късно вече изпращаме хора на Луната. Нещо повече- изпращаме цели 6 пилитирани мисии  от 1969 до 1972г. Все едно да изобретим за пръв път самолет или кола и след 7 години да направим околосветско пътешествие с по-нов модел кола или самолет.Не е възможно нали! Е примера с колата и самолета е като разходка до сладкарницата в сравнение с кацането на  луната и редицата сложни въпроси, които нямат решение и в наши дни. Някой пита ли се защо след като преди 50 години сме изпратили 6 мисии до луната с допотопните технологии по онова време не сме направили нито едно ново кацане от тогава.При всички новости роботи нанотехнологии и развитие на науката за изминалите 50 години. Отговорът е елементарен-не изпращаме пилотирана мисия, защото все още не можем да го осъществим, както не са могли и тогава. 
Един от нерешимите за съвременните учени проблеми е радиацията. Един от основните проблеми е как да се премине през Радиационния пояс на Ван Алън известен още и като радиационен пояс на замята. Радиационните пояси на Земята са открити от американския астрофизик Джеймс ван Алън през 1958 г.  Те представляват област от магнитосферата на нашата планета с високо съдържание на високоенергетични заредени частици – предимно протони и електрони. Земната магнитосфера или района на пространството,  доминирано от магнитното поле на Земята,  защитава нашата планета от суровите удари на слънчевия вятър.  Подобно на защитен щит,  магнитосферата поглъща и отклонява слънчевия вятър .С днешните технологии не е възможно да се преминат тези пояси без астронавтите да се изпържат казано на жаргон.

шемет
астронавт


В следващите продължения на тази поредица ще дадем нови доказателства и поводи за размисъл. Естествено на всеки аргумент НАСА има контра аргумент, който ги оборва,  но няма и как да е иначе. Веднъж като вземеш решение да лъжеш трябва да лъжеш до край. И забележете най-голямото човешко постижение-кацането на луната, състояло се цели 6 пъти снимано и филмирано и …всички записи за изчезнали или изгубени…пак според НАСА.  Въобще не вярвайте на НАСА, на телевизиите на никой и на нищо ако не сте видели със собствените си очи. Дори и да сте го видели използвайте си мозъците и мислете,анализирайте поставяте всичко под съмнение. 
В следващото продължение на темата ще разгледаме снимките от лъжливото кацане на луната и ще открием многото грешки, които холивудските кинаджии са направили при филмирането на така нареченото кацане на луната.                                                                                                                                                                                                                                           Професор Звездев.


ADS