Делян Добрев призна, че ББР е отпускала заеми на политици, а не на дребни бизнесмени!

0
1096
делян
снимка:24часа

Няма нищо нередно в сделката за ЧЕЗ, заяви народният представител от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Събуди се”, с което влезе в ролята на адвокат на купувача на ЕРП-то Гинка Върбакова.

На всички зададени му въпроси за сделката с ЧЕЗ той отговаряше в полза на Върбакова. По думите му, няма нищо необичайно в това Българската банка за развитие (ББР)да изрази готовност да отпусне заем на купувача на продаваното дружество.

Заговаряйки за за ББР той най-вероятно неволно призна, че банката е имала практика да отпуска заеми на близки хора до политици.

ББР не е ли създадена, за да подпомага малкия и средния бизнес?! , възмути се от откровението му Румен Гечев на,  който преди Добрев му бе дадена думата.

гечев
Снимка:факти.бг

Гечев изрази учудване как Добрев като шеф на енергийната комисия в парламента не е знаел за сделката с ЧЕЗ. Той бе категоричен, че „реки от информация са текли към МС“ за подготвяната продажба, коментира фрогнюз.

Именно заради скандала с Гинка Върбакова Гечев поиска правителството на ГЕРБ да си подаде оставката.

 Няма кандидат за ЧЕЗ, който БСП да подкрепя. Има голям локум на Цветан Цветанов.

Тази сделка е вървяла ръка за ръка с правителството. Доказателствата са под прожекторите. Няма банка на света, която да финансира такава сделка.

Министърът на икономиката е принципал на Българската банка за развитие. Така че няма как да двамата директори на банката да подпишат без да им е казано отгоре. Ясно е, че банката е изявила готовност да помогне финансово сделката.

Върбакова работи за ГЕРБ. С подготвения текст тя проведе политическо мероприятие. Защо не попита за Цветелина Бориславова, а попита за Корнелия Нинова. Само че лидерът на БСП може да докаже произхода на парите си, а Върбакова – не.


ADS