Двама „ортаци“ се плющят по медиите! На Министерски съвет не си ли говорят?

0
1263
патреоти
снимка:славишоу.ком

”Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можах да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той”. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, коментирайки реакция на идеята за референдум за третия пол.
„Полът е биологична категория, а не социална“, заяви пред Нова ТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов. Преди дни той предложи нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

„По абитуриентските балове момичетата искат силиконови гърди, сега да започнат да искат смяна на пола ли? Полът е биологична, а не социална категория“, каза Каракачанов по повод дебата за Истанбулската конвенция. Според него идеята да се реши проблемът със семейното насилие е опорочена с джендър идеологията. Каракачанов предлага референдум и по други въпроси, а не само за Истанбулската конвенция. Посочи, че проблем е децата да се женят на 12 г. и да се продават като булки.

референдум
снимка:медиапул

„Защо сме в ЕС? Заради формата на краставиците и джендъра, или заради общите ни интереси в областта на доходите и икономиката?“ – попита Каракачанов. Той изрази недоволство, че коалиционният му партньор и колега вицепремиер Валери Симеонов го критикува през медиите като нарече идеята за референдум „глупотевина“, информира фрогнюз.


ADS