Гинка Върбакова: А как 28-годишна дама от село Крушовица купи „Техноимпекс”?

0
1447
върбата
Б ТВ

От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ? Мога ли и аз да върна въпрос в същия стил? „А как може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи „Техноимпекс”? Ние не можем да си позволим да водим дискусия на подобно ниво. Затова ще говорим с факти”, заяви собственикът на „Инерком” Гинка Върбакова, явно визирайки лидера на БСП Корнелия Нинова.

нинова
снимка:детайли.бг

Днес Върбакова се яви на на изслушване в Народното събрание пред депутатите от две парламентарни комисии. На извънредно съвместно заседание Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност в Народното събрание изслушва участници и институции за сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България.

„3 млн. българи трябва да стоим и да чакаме благоговението на Гинка Върбакова да си прехвърли ли акциите и да се поддаде на политическия шантаж или не“, отговори ѝ Корнелия Нинова, предадоха от БТВ новините. „Правителството е знаело, нещо повече, държавата се е ангажирала по сделката. Службите са информирали навреме какво се случва. Институциите са с вързани ръце, защото нямат такива правомощия“, заяви тя. На изслушването бе и изпълнителният директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Според чешки медии, тя се е съгласила да рефинансира заем на ЧЕЗ-България към ЕБВР. „Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ. Нито веднъж премиерът Бойко Борисов или министърът на финансите Владислав Горанов не са влияли по никакъв начин на банката за нито една нейна сделка“, заяви Мавродиев. „Съветвам Ви да отидете в секретното деловодство, където има един хвърчащ лист, предоставен от премиера Бойко Борисов и да видите какво пише там за Вашата банка“, отвърна му Нинова.

Капитан: Гинка от Пазарджик срещу Корнелия от Крушовица! „Като две капки вода“


ADS