БСП: Държавата – съдружник с Гинка? Не! Да се купи ЧЕЗ!

0
915
нинова
снимка БТА

От БСП отново настояха държавата да купи ЧЕЗ и обявиха, че не са съгласни кабинетът да бъде съдружник с Гинка Върбакова.
„Ние си стоим зад позицията – държавата да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската държава, българското правителство да е съдружник с Гинка от Пазарджик, неизвестни офшорни компании, зад които не знаем какво стои“, настоя соцлидерката Корнелия Нинова по повод намерението държавата да купи контролен дял от ЧЕЗ.
Тя запита и кога Бойко Борисов е узрял за тази идея.                                                              Само преди две седмици в Сандански премиерът заяви, че това е сделка между два частни субекта и че държавата няма никаква роля там. А после дойде на нашата теза“, допълни Нинова.
По думите й заради сделката за ЧЕЗ е забъркан и международен скандал.
„Докато сме на върха на Европа, Борисов забърка международен скандал с друг европейски премиер, прехвърляйки отговорност там. Това е поредният удар върху европейския образ на България“, отсече Нинова.
Червената шефка настоя и че вчера на изслушването е станало ясно кой стои зад Гинка Върбакова, съобщава днес.бг.
„Гинка повтори изказвания от пресконференция на ГЕРБ за „Техноимпекс“ – вече е ясно кой стои зад нея“, настоя Нинова.
Вчера Върбакова атакува Нинова и попита „как една млада дама на 28 години, от село Крушовица, може да си купи „Техноимпекс“.
Според социлдерката обаче разликите са много и най-голямата е, че закупуването на „Техноимпекс“ не влиза в домовете на 3 млн. българи и не им бърка в джоба за сметките за ток.


ADS