Борисов: На разни места се случват безобразия, а се приписват на нас!

0
897
боко
снимка:фрогнюз Източник : БГНЕС

Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията. Не трябва на разни места да се случват безобразия, а после да се приписват на нас, затова този орган трябва да има и широк обхват”, заяви лидерът на ГЕРБ в Сандански.

„Ден с ден вече не си прилича. Я си представете как почваме да раздаваме автомати на учителите и те да влизат така в час – заяви Борисов. – В България това не може да се случи, дори и да си го помислим, но ето, че в Америка се заговори за това – президентът Доналд Тръмп го намекна“.

„Винаги сме подкрепяли нашите съседи от Гърция, но не пропуснах случая да им припомня и някои важни неща. Преди години Гърция и Италия приеха проекта „Посейдон“, който заобиколи България, но сега ги питах колко коректни бяха тогава“, категоричен бе Борисов.

Той коментира и отношенията ни с Турция и Русия: „Няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения между Турция и Русия“.

„Все пак дълги години тук е имало нашествия, робства, иго и други – категоричен бе премиерът. – Някои го наричат турско робство други османско иго, но едно никой не може да отрече. Нищо не променя историята, че сме клани и избивани с векове“, предава Фрог нюз.

„Виждате къде е Истанбул и къде са София и Белград. Това е коридор №10. Прав е, после отива към Европа. Целият е готов на около 90%. Остава ни още малко. Другият важен коридор е София – Скопие и завършва в Тирана, а именно коридор №8. №4 пък ще е важен за нашите приятели във Видин, защото от Сандански ще мине през Видин и отива в Будапеща“.


ADS