В навечерието на Великден експерти от Българска агенция по безопасност на храните напомнят какво да гледаме, когато купуваме агнешко месо и яйца. В търговската мрежа агнешкото месо може да бъде предлагано във вариант трупче /цяло агне/, труп на половинка, четвъртинка, също така и в разфасовка, която да е с потребителска опаковка, пише „Марица“. При закупуване на неопаковано месо потребителите да внимават за здравната маркировка на агнешкото трупче. Тя показва ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото. По външни признаци можем да разберем, че едно месо е прясно, ако е със суха повърхност, без слуз, с приятно бледорозов цвят. Мазнините му са светли, бели, до леко кремави. 
Знаехте ли това? Ветеринари разкриха как да познаем дали агнешкото е прясно!
ADS
         
            