Журналистът Степан Дадурян се кандидатира за съветник. Циганският проблем – цел №1!

0
2
1569154421940241
Източник : Флагман

Степан Дадурян, едно от знаковите имена на бургаската журналистика през последните 10 години, влиза в листата на местната коалиция „Ние, гражданите“.

Той е трето поколение бургазлия, наследник на арменски бежанци. Има богат житейски и професионален опит зад гърба си. Тези, които го познават знаят, че е мъж на честта и човек, който държи на думата си.

Днес Дадурян за пръв път покани колегите си от бургаската гилдия, но застана от другата страна, в ново качество. Личеше си, че е подготвен, защото презентира ясна програма със серия от последователни стъпки.

Основните му цели ще са справяне с т.нар. „цигански проблем“ и спасяването на ст.“Черноморец“.

Степан Дадурян разкри, че са го поканили преди месец. Известно време умувал дали да приеме офертата и да заложи името си в тази битка. Убедил се, че в листата на „Ние, гражданите“ има много професионалисти, гарантирали са му, че ще има пълната свобода да защитава каузите, които иска, без заповеди от партийни централи.

Сигурността ще е основният акцент в програмата на Степан Дадурян. Журналистът, който неведнъж е влизал въоръжен само с камера в най-свирепата част на гетото, където простосмъртен трудно може да оцелее, смята че трябва час по-скоро да се въдвори ред в махалите в „Кумлука“, ж.к.“Меден рудник“, кв.“Горно Езерово“ и село Равнец.

„Крайно време е тези гета да спрат да съществуват като анклав и там да възцари законът и сигурността, за да не ескалира напрежението, както се случи на други места в България“, обяви Дадурян и допълни, че трябва да се приемат поредица от мерки.

Първата  – камери, които да се следят денонощно, да има физически контрол особено в нощните часове и при най-малките нарушения да се предприемат адекватни действия, втората е дисциплиниращият и превантивен контрол – редовни проверки, за да е ясно, че в махалите властва законът, а третата – разчистването на всички незаконни къщи в гетата.

Стадион „Черноморец“ е другата основна точка в програмата му. Дадурян е категоричен, че не трябва да се допусне този стадион да премине в ръцете на кредиторите. Общината трябва да предприеме адекватни мерки и да запази спортния комплекс, каза той.

Степан Дадурян ще работи и за увеличаване на парите за спорт и да се подпомагат спортистите, носещи слава на Бургас.

Кандидатът за общински съветник предлага да се обособи Музей на славата в Бургас, в който да бъдат увековечени именити наши съграждани като Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Антон Дончев, Райна Кабаиванска, спортни легенди и бургазлии, които са оставили трайна диря след себе си.

Друг от приоритетите ще бъде обособяването на специализирани паркинги за мотоциклети. В момента има само един такъв, а той е крайно недостатъчен, смята той.

Ще настояваме да се обръща повече внимание на малките населени места, които останаха забравени в последните години“, допълни Дадурян.

Журналистът обяви, че ще превежда голяма част от заплатата си като съветник в дарителски фонд, с който да финансират различни каузи, спортни таланти и деца в нужда.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук