Кой управлява държавата? Направиха хората на диви петли!

0
469
1584093446 20200313114121 mg 10481

След, като въведоха извънредното положение лично Бойко Борисов обяви, че ще работят само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанциите. Днес в Бургас беше пълен хаос. Само около  пазара имаше абсурди. Една разходка ми показа как работиха игрална зала, фризьорски салон, магазин за дрехи втора употреба и пекарна за банички и пици. И тъкмо се чудих защо българинът не спазва правилата, като се прибрах в къщи гледам министъра на здравеопазването който казва кои могат да работят и кои ще бъдат затваряни.

„Искам категорично да заявя, че търговска дейност продължава да се извършва по досега установения ред, с изключение на тези, които са посочени в заповедта. Това са увеселителните и игралните зали, дискотеки и барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, сладкарници и големи търговски центрове като молове. В тях остават да функционират по нормалния си ред застрахователните и банкови гишета, офиси, а също така и аптеките и хранителните вериги”, обясни на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„При тези, които продължават да работят, и тези, които имат някакви ограничения, както при ресторантите и заведенията за бързо хранене, те могат да извършват своята дейност чрез доставка на адрес, но при строги санитарно-хигиенни условия. Те трябва да създадат и такава организация, че да няма струпване на хора в съответния магазин, за да не се получи предаване”, обясни още Ананиев.                                       Е, в тази заповед цитирана от министъра аз не видях забрана за фризьорски салон, който също е търговски обект. Казах си : Значи са променили наредбата , но аз не съм чул днеска. Какво беше учудването ми, когато половин час по-късно излиза шефът на щаба и доста ядосан и обяснява как някаква си го питала по телефона може ли да работи нейният фризьорски салон? И той толкова се е ядосал, че й казал , че няма да и отговори! Първо господин генерал Вие сте там за да отговаряте на гражданите. Вашите лични настроения не интересуват никой, а и не помагат на положението. Второто, обаче е по-важно : Престанете с тези волни съчетания, защото обърквате хората, а и всявате допълнителна паника. Трето : Не може в рамките на 24 часа премиер, здравен министър и шефа на щаба да говорят различни неща! Мама му стара публикувайте в медиите тази наредба Кой може и как да работи и престанете с волните си съчетания! Бях се зарекъл да не критикувам в тия времена управлението, ама Вие си го изпросихте!                                              Капитан.


ADS