Скандал : Съветници и търговци в лют спор за преместваемите обекти!

0
452
komisia 56
Снимка : Грамофона.ком

Двете браншови организации си тръгнаха бесни, дават извънредна пресконференция в 15 часа

Чутовен скандал беляза днешното заседание на Комисията за преместваемите обекти. Съветници и представители на двете браншови организации се хванаха за гушите, след като комисията искаше да определи чрез жребий наемателите на позициите, където има повече от един кандидат.

Според търговците, този подход е отменен от съда и в Комисията нямат право да го прилагат, но участниците смятаха друго. Стигна се до изключително грозни сцени. Общински съветници бяха категорични, че ще настояват оттук нататък тази комисия да е закрита – да не се допускат журналисти и външни лица, „защото се правили циркове”.

Търговците напуснаха бесни и в 15 часа ще дадат извънредна пресконференция.

Припомняме, че проблемите в този сектор настъпиха, след като общинските съветници взеха контрола от администрацията по раздаването на временните обекти.

Новината, че в сградата на Община Бургас се вихри голям скандал стигна до кмета Димитър Николов при представянето на доклада за България в рамките на Европейския семестър 2019 година, провел се тази сутрин в експоцентър „Флора”.

„На няколко пъти се опитвам да обясня на общинските съветници, че индикаторите показват тревожност. Средствата, които постъпват в общинския бюджет като финансов еквивалент намаляват, конфликтите в отдаването на тези точки растат. Заради това предложих вариант да се даде по-голяма самостоятелност на администрациите, както в другите областни градове, и както беше преди това в Бургас. Тогава броят на преместваемите обекти растеше, повишаваха се и приходите. Сега стана точно обратното  – конфликтите се увеличават, приходите намалят и смятам, че може би трябва да се върнем към старата и изпитана рецепта”, коментира пред журналисти Димитър Николов.                                                                                                         Капитан : Както често се случва кметът пропусна да каже, че това е резултат от решение на ГЕРБ, благодарение на , което съдът отмени „жребия“!


ADS