Валери Симеонов съзря: Опозицията лишена от смисъл… Циркаджилъци!

0
567
валерко
снимка::капитал.бг Източник : Днес.бг

Опозицията ще продължава да бъде лишена от сериозен смисъл и каквато и да било отговорност. Натоварена е със същите отговорности като управляващите. Опозицията в лицето на БСП и ДПС не е особено смислена.
Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR, след като вчерашният ден се оказа нулев за парламента. БСП и ДПС отказаха да се регистрират, а управляващото мнозинство успя да събере едва 106 народни представители, при необходими 121 за кворум.

Симеонов бе категоричен, че от опозицията нямат право „да правят такива циркаджилъци“, както и че занапред няма да има подобни проблеми. Той отбеляза също, че е имало недобра организация от страна на управляващата коалиция.

Напрежението в „Обединени патриоти“ и управляващата коалицията

Валери Симоенов посочи, че търканията в голямата коалиция са били породени от желанието да се постигнат най-добрите решения за държавата. Честите оставки на министри поставят под риск от забавяне изпълнението на програмата, убеден е той.

„Всеки прави компромис в нашата коалиция. Упреците на НФСБ са основателни. Доволен съм, че тази малка криза в нашите отношения беше решена в рамките на 4-часов политически съвет“, обясни вицепремиерът в студиото на „България сутрин“.

„Говорим си с Волен Сидеров, малко по-тежко върви диалогът там“, каза още Симеонов и добави, че действията на лидера на „Атака“ са били насочени против доста успешни пробиви по отношение борбата с шума, монополите и опитите за лобистки поправки.

„Нищо добро не чака България, ако малката коалиция бъде разрушена“, подчерта Симеонов.

Поскъпването на природния газ и някои стоки за бита

„Четири години всякакъв род специалисти прогнозират поскъпване на тока за бита, но такъв няма. Природният газ влияе много малко в икономиката на България. Влияе 6-7% като енергоносител. Съвсем нормално е търговците да търсят по-висока цена“, заяви Симеонов и съобщи, че има вариант за намаляване на цената след преговори с „Газпром“.

Вицепремиерът добави, че България е една от държавите с най-висок икономически ръст, а по думите му инфлацията е и стимулиращ фактор.

„Не е важно каква е пенсията и каква е заплатата, а какво можеш да купиш“, настоя лидерът на НФСБ.

Предложението на ВМРО за потребителската кошница с фиксирани цени

„Колегите са направили малко прибързано предложение. Връщането към социализма не ме изпълва с оптимизъм или радост. Това е бананова икономика, не се прави никъде и няма как да стане“, заяви Симеонов по повод предложението на ВМРО цените на основни хранителни продукти да бъдат следени от държавата.

Акциите срещу семейство Арабаджиеви и Миню Стайков

„Това показва, че известните хора не са недосегаеми. Видяхте какво стана и с Домусчиев. Всички акции говорят, че има нов модел в България за недопускане нарушаването на закона. Крупните бизнесмени нямат политическа принадлежност, нагаждат се към всички управляващи“, коментира вицепремиерът.

Предложенията на министър Кирил Ананиев за здравноосигурителни модели

Има смел подход и го подкрепям. В програмата на НФСБ е заложена демонополизация на Здравната каса още от 2011 г. Същото изискване успяхме да заложим в сегашната програма за управление“, каза Симеонов и обяви, че предпочита варианта, в който няма допълнително заплащане за здравни услуги, коментира Днес.бг

Нападението срещу журналиста Димитър Върбанов

„Многократно е приканван да излезе. Спокойно можеше с тези кадри, които са снимани до момента, да се обърне и да излезе. Целият скандал не носи нищо на това разследване. Провокира по-агресивно отношения към него. Всичко това става на територията на частна фирма, не става на улицата“, сподели гледната си точка Симеонов.

 


ADS