Съветник призна, че въздухът в Бургас не е чист

4
кофти въздух
снимка:грамофона.бг

Въздухът в Бургас е със завишени норми на фини прахови частици. Това призна зам.-председателят на Комисията по „Екология“ към Община Бургас Бойчо Георгиев. Той все пак уточни, че такъв проблем има и в много европейски градове, информира Грамофона.ком.
„Проблем със завишени норми на фини прахови частици има в много европейски градове, не само в Бургас. Има проблеми с качеството на атмосферния въздух, но не може да се отрече, че много е направено през годините за решаването на този казус“, каза още Бойчев.
Общинските съветници ще бъдат посредници между бургазлии и държавните институции. Това пък обеща д-р Георги Митев, председател на Комисията по „Екология“ към местния парламент.
„Разгледахме точка по точка техните искания, повечето от тях са насочени към компетентните държавни органи. Това, което можем да поемем като ангажимент от комисията, заедно с администрацията, е да посредничим в една такава среща между тях и държавните институции. Другото решение, което взехме днес, е да напишем писмо до РИОСВ и РЗИ, които да ни отговорят на някои от исканията на протестиращите“, съобщи д-р Митев.
Относно тези искания, които са в компетенцията на Община Бургас, от Комисията по „Екология“ казаха, че ще търсят начини и пътища за тяхното разрешаване, съобщава Михаил Колев.
Едно от желанията на протестиращите е Общината да закупи уреди, с които гражданите да могат да измерват качеството на въздуха.
„Има няколко варианти относно тази идея, може самият замърсител да бъде накаран да закупи тези уреди. Предложенията ще бъдат обсъдени, за да се види кое е най-правилното от тях. Моето мнение е, че замърсителят трябва да си плаща и при негови искания да му бъдат поставени условия, защото само с измерване проблемът не може да се реши, той може да се констатира“, заяви Бойчо Георгиев.

Говори Капитана: Странна работа! Според гражданите има сериозен проблем с въздуха в Бургас. Според Лукойл и Кроношпан – всичко е в нормите. Според РОСВ и Правителствените медии – тоже. Значи или гражданята са се изнежили, или някои ни пускат по пързалката? И тъй, като публиката на мач винаги е за по-слабия, защото очаква шоу, ще взема да застана на страната на гражданите поради 3 причини. 1. Брус Уилис казва, че добрите винаги печелят.2. Някои си мислят, че сме малки, ама той и айсбергът беше по-малък от „Титаник“. 3. Крайно време е да започнем да казваме „Само истината“, е, и да си намалим приходите – ужас!

Стария Капитан.

- Реклама -

4 КОМЕНТАРИ

  1. Е ,АМА МНОГО МРЪНКАТЕ,БЕ!ОТИВАЙТЕ НА СЕЛО!ЗАЩО СТОИТЕ В НАЙ-ХУБАВИЯ ГРАД ?

  2. Толкова е чист въздуха,че вече 2-ри противогаз сменям тази седмица!

  3. Като простирам дрехите, миришат на Ленор.Когато ги прибирам ,,ухаят“на машинно масло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук