Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията „няма мърдане“?

0
333
нинова
снимка БТА

Питам премиера пратил ли sms-и на депутатите си „няма мърдане“ за Истанбулската конвенция и кой го докара до положението, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по bTV .
„Вярно ли е, че днес депутатите на ГЕРБ са получили sms с партийна поръчка от премиера: „няма мърдане – ратифициране на истанбулската конвенция“, каза Нинова.
Лидерът на БСП отново обяви, че БСП не приема Конвенцията както по форма, така и по съдържание.
„Подписана е от министър Захариева без никой да знае в държавата. Приета е на Министерски съвет без доклада, който трябва да каже какви са последствията. Няма обяснителен доклад към нея. Вкарана е в парламента на абордаж и премиерът праща sms-и на депутатите „няма мърдане“. Кой постави министър-председателя в положение да няма мърдане?“, коментира Нинова.
Според лидера на БСП ратификацията на документа не е партиен въпрос, а цивилизационен избор.
„Смисълът на тази конвенция е пазете децата. Не толкова жените от насилие. Ние имаме добри закони, ще ги направим още по-добри. Ще увеличим наказанията от насилници“, предложи Нинова.
Лидерът на БСП изрази недоволството си от критиката на омбудсмана Мая Манолова, че БСП не е приела Истанбулската конвенция.
Нинова определи като война между институциите изявлението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че катастрофичното говорене е предпочитан от държавния глава похват като война между институциите.
„Споделям на 100% мнението на г-н Радев. Откакто управлява ГЕРБ и министър председател е Бойко Борисов, парламентът наистина е превърнат в изпълнител на едноличните му решения“, коментира Нинова, информира Днес бг.
Тя даде пример с гласуването на приетото предложение на БСП в проекта за държавния бюджет на две четения за средства за манастира в Света гора и обърна внимание, че след това гласуването е отменено с еднолично решение на Бойко Борисов.
Като втори пример Нинова изтъкна липсата на министър-председателя от дебатите по вота на недоверие към кабинета и че от месеци не е идвал на парламентарен контрол.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук