Господин, Симеонов – вземете мерки! Мога да пия, да пуша, да чукам, но не и да работя!

0
2108
Валери Симеонов
снимка гласове.ком

Много от младежите след 16 години започват, кой с цигари, кой с алкохол, а някои за голямо съжаление и с наркотици. Интересното е, че за тези „дейности“ никой не им иска разрешение от родителите, медицинско свидетелство или разрешение от Здравната каса. Тогава аз питам, за какъв чеп им се изискват 12 документа за да започнат работа.
Значи: „Кучета и котки може – прасета не може“! Т.е. на държавата не ѝ пука, че децата ни се тровят преди да са навършили 18 години, обаче да работят е опасно. Като бивш учител по физическо възпитание до осми клас, искам да ви кажа, че младежи навършили 16 години са напълно развити физически и могат спокойно да работят. Нещо повече: те са много по-работоспособни от един мъж навършил 50 години. Обикновено половинвековният не може да се мери с младежа по пиене, пушене, чукане и работа. Е, има изключения, като Волен, ’ма той е запазен, ’щото не е ходил в казармата. Затова приветствам облекченията за работа на чужденци в България, но мисля, че може да се направи нещо и у нас.
Предлагам, г-н Вицепремиер, да промените глупавите разпоредби, които спъват бизнеса и желанието на младежите да работят.
1. Всеки български гражданин навършил 16 години може да сключи трудов договор на пълно работно време, тоест е равнопоставен на пазара на труда.
2. Всеки български гражданин навършил 14 години и ненавършил 16 години може да работи на половин работен ден само с писмено разрешение от родителите – подпечатано и подписано от Инспекцията по труда.
Всички останали бумащини трябва да отпаднат.
Да живее България!

Бивш фронтовак